Tuskómaró

Nagyteljesítményű, önjáró tuskómaró gépünk alkalmas a magáningatlanokon kivágott fák tuskóinak terepszintig, illetve terepszint alatt max. 10 cm mélységig való eltávolítására.

Tuskómarási szolgáltatás árai (1 fő gépkezelővel):

Tuskó talajszinten mért átmérője max.

Szolgáltatás díja (nettó)

20 cm 4 000 Ft
40 cm 9 000 Ft
60 cm 14 000 Ft
80 cm 22 000 Ft
100 cm 32 000 Ft


Tuskómarási munka általános feltételei:

  • A tuskómarást gépünkkel talajszint felett 1-2 cm-rel érdemes elkezdeni. A magasabbra hagyott tuskókat láncfűrésszel vágjuk le. Friss fakivágás esetén ez nem jelent többletköltséget. Más által levágott, magasabban hagyott tuskókat külön díjazásért vágunk le talajszint felett 1-2 cm-rel. Ennek oka, hogy a régebbi tuskók sokszor földesek/homokosak, ami hamar kiviszi a lánc élét, azonban jóval olcsóbb, mint a föld felszíne felett is marni.
  • A tuskómaróval megközelíthető legyen a helyszín, azaz 120 cm széles nyomtáv szükséges ahhoz, hogy a 750 kg-os gépet a helyszínre lehessen vinni.
  • A marás földben lehetséges, sziklás vagy nagyon köves talajban nem, vagy jelentős többletmunkával, amortizációval és ezáltal többletköltséggel.
  • Fatuskóba nőtt fémtárgyak, dróthuzal, üveg stb. esetén a munkát nem vállaljuk.
  • Az általány árak tájékoztató jelleggel szolgálnak, közel vízszintes területen, ha „tisztán” áll a tuskó, akkor tudjuk tartani.
  • Az árat módosítják: a rézsűk (nagyon meredek rézsűben nem lehetséges marni), egyéb terepviszonyok, kővel körbeszórt fatörzs, körbebetonozott fatörzs, térburkolattal körülvett fatörzs és hasonló körülmények fennállása.
  • Számításunkhoz a tuskó átmérőjét pontosan talajszinten mérve, a nagyobb átmérőt számolva, nagy eltérés esetén a két keresztmérés átlagát számolva vesszük alapul.

A tuskó/gyökérmarás során a tuskó meghatározott közelségében nem lehet sem személyi, sem autós forgalom és nem parkolhatnak járművek a szükséges munkaterületen (5-10 m) belül. Kisebb munkaterület esetében többletköltséggel járó óvintézkedések szükségesek.


 

Érdeklődni:

Hétfő – csütörtök: 7.30 – 16.00 h
Péntek: 7.30 – 13.30 h
Telefon: 93/537-650
E-mail: via(kukac)nagykanizsa.hu